Hogyan kell felrakni a falra Vlies tapétát?

Amit tudni kell a  Vlies tapéta felrakásáról!

 

A Vlies tapéta egy tartós famentes (vlies) tapéta, ami egyenletes falakat biztosít, látható hullámosodás nélkül. Amennyiben a Vlies tapétát választod, rendkívül tartós tapétát választasz, ami igen stabil, és könnyen felhelyezhető. És amikor a Vlies tapétát áttapétázod, nem kell majd glettelne sem.

 

Tapétázás a Vlies tapétával

 

• 1. Takarítsd fel a padlót, hogy a tapéta ne koszolódjon, amikor kigurítod azt.
• 2. Javasoljuk, hogy a tapétázást az ajtó, vagy az ablak mellett kezd el.
• 3. A függőleges mérték segítségével bizonyosod meg arról, hogy az első tekercs pontosan függőleges e.
• 4. Gördítsd rá a tekercset a falra úgy, hogy az 2-3 tapétahosszt lefedjen (egy-másfél méter) A széleknél és peremeknél, használj ecsetet.
• 5. Tedd a tapéta tálcát a padlóra. Húzz ki egy tekercset, és rögzítsd a karnishoz, úgy, hogy az a karnison túlhaladjon pár centiméterrel.  Vágd el a megfelelő helyen egy szegélyléccel. (Ha nem használsz tálcát, tartsd a tapétát a plafonnál, és a fal mentén gördítsd azt le.)
• 6. A közepéről kiindulva egyengesd el a széleket, a tapétaegyengető segítségével – és dolgoz különösen óvatosan a szélek mentén, hogy a falról ne vid át a ragasztót az egyengető hengerre.
• 7. A következő hosszt helyed pontosan az előző tekercs széléhez.
• 8. Ugyanúgy egyengesd el ezt a tekercset, ahogy azt az előzővel tetted. Középről kiindulva halad a szél felé, hogy a két tekercs széle biztosan, szorosan összetapadjon.
• 9. Ha a ragasztó átszivárogna a tapétán, azonnal töröld azt le egy nedves szivaccsal.
• 10. Ha ajtó, vagy ablak körül tapétázol, úgy vágd el a tapétát, hogy maradjon némi többlet rész, a pontosabb vágáshoz.

 

Megjegyzés! A Vlies tapéta olyan famentes vlies anyagból készült, amely átengedi a magán a párát. Bármilyen nedves folt, ami a tapéta felhelyezésekor megjelenik, el is fog tűnni, mihelyst a tapéta megszáradt (általában 24 órán belül).Biztosítsd a tapétázás és a száradás során a megfelelő szellőzést.

Ajánlott ragasztó - Metylan Direct

 

Külső sarkok:

 

1. Kés vagy olló segítségével vágj le egy hosszt a tekercsről, és hagyj egy margót a hossz tetején, és alján. Figyelj arra, hogy a minták illeszkedjenek.
2. Mérd le a távolságot az utolsó hossz szélétől a sarokig. Adj hozzá kb. 20 mm-t és a levágott véget szabja a megadott szélességre. Kend be ragasztóval, és a tapétát helyezd a sarokba.
3. Most fogd a levágott hossz másik részét felhasználni arra, hogy 10-15mm-el átfedje azt, amit az előbb a falra helyeztél. Egy ecsettel kend ragasztót az első hossz elejére.
4. Helyezd a hosszt a 5mm-el beljebb. Másképp elszakadhat, amikor azt a sarokba helyezed fel. A felesleges ragasztót töröld le nedves szivaccsal.

 

Belső sarkok:

1. Mérd le a távolságot a falra helyezett utolsó hossztól a sarokig. Adj hozzá kb. 10 mm-t és a következő hosszt késsel, vagy ollóval szabd a megadott szélességre. Kend be a falat ragasztóval, valamivel szélesebben, mint a tapéta szélessége. A tapétát helyezd a sarokba.
2. Egy ecsettel kend a ragasztót a tapétára a sarokból kiindulva. Most helyezd a kiszabott tapétát a sarokba, megbizonyosodva arról, hogy azt egyenesen helyezted fel. A felesleges ragasztót töröld le nedves szivaccsal.

 

Várj 24 órát a száradással!

Loading...